Dojo The Hague is opgericht in 1989 en gevestigd in het hippe Zeeheldenkwartier sinds 1996.

Wij bestaan ​​uit een groep vriendelijke mensen uit alle lagen van de bevolking. Wij zijn een smeltkroes van culturen, nationaliteiten, religies en leeftijden. Ons hoofddoel is het faciliteren van lessen in onze eigen Dojo omringd door geweldige mensen die bereid zijn het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Onze motivatie is het plezier en de liefde voor Budo in het algemeen, zonder ego of commercieel gewin. De kunsten zelf, het opbouwen van een goed karakter, een goede samenwerking en een veilige omgeving staan ​​centraal.

Onze docenten zijn tot en met 6e Dan en hebben zo’n 40 jaar ervaring. Maar tegenwoordig is een zwarte band een slechte indicator voor kwaliteit en zeker geen garantie voor succes. Een leraar met een hoog diploma kan ondermaats zijn, terwijl een leraar met een laag diploma een goede match kan zijn. De juiste verwachtingen, een goede omgeving, fijne trainingsmaatjes… alles bij elkaar zal bepalen of het een succes wordt of niet. Wij zijn echter niet zomaar een MacDojo in de buurt. Zelfbewust als we zijn, weten we waar we voor staan. In deze geest verwelkomen we iedereen die positief is, een open geest heeft en zich wil verdiepen in de kunsten die we aanbieden.

Lest best, het runnen van onze Dojo kost tijd waarvoor niemand gecompenseerd wordt. Hierdoor moeten de verwachtingen enigszins worden bijgesteld. Leerlingen ondersteunen de levensvatbaarheid van onze Dojo met hun bijdragen. Sommigen bieden zich vrijwillig aan om op te ruimen, papierwerk te doen of andere kleine taken uit te voeren. Dit maakt het mogelijk om te trainen in een fijne Dojo met gemeenschapsgevoel zonder de service of entertainment te verwachten dat gebruikelijk is op een commerciële sportschool of gym.