Dojo Den Haag is een plek waar Budo (zie onder) wordt beoefend . Gezamenlijk maken we van onze Dojo de prachtige plek die het nu is. De sfeer is gemoedelijk, laagdrempelig met de focus vooral op Budo. Kwaliteit boven kwantiteit, een veilige omgeving, goede partners en assistenten zijn net zo belangrijk als een goede leraar.

Wat ons samenbrengt is onze gemeenschappelijke liefde voor Budo  Om samen te groeien en te bloeien, moeten we evenveel in elkaar investeren als in onszelf. Eigenbelang en individualisme zou ons ervan weerhouden een gezonde gemeenschap te zijn. De meeste leerlingen dragen bij via maandelijkse betalingen, hetgeen prima is. Anderen bieden zich vrijwillig aan om op te ruimen, de administratie te doen of andere taken uit te voeren. Het kost veel tijd en arbeid om een ​​Dojo te runnen terwijl er niemand voor beloond of betaald wordt. Hierdoor moeten de verwachtingen van de leerlingen worden bijgesteld in dankbaarheid. Leerlingen ondersteunen de levensvatbaarheid van de gemeenschap en het hebben onze eigen privéruimte, zonder verdere service of entertainment te verwachten, zoals gebruikelijk is in een commerciële sportschool of gym.

Over onze know-how kunnen we zeggen dat onze leraren tot 6e Dan zijn, zo’n 40 jaar ervaring hebben en gecertificeerd zijn door Japanse meesters. Maar dat gezegd hebbende, geloven we dat het online plaatsen van onze referenties weinig tot niets zal betekenen voor degenen die ons niet kennen. Helaas is een zwarte band tegenwoordig een slechte indicator van kwaliteit en is zeker geen garantie voor succes. Een leraar met een hoge graad kan heel slecht zijn, net zoals een leraar met een lage graad best goed kan zijn. Het zal een match moeten zijn van persoonlijkheden, achtergrond, talent en omgeving.

We blijven daarom onszelf, zonder de tierelantijntjes en opgeblazen content die online aangeboden wordt. We zijn zeker niet je typische MacDojo in de buurt zijn en wat ons betreft is de eer aan jou wanneer je bij ons kan trainen. We zijn echter altijd op zoek naar een goede match die ons team komt versterken. In dat geval is de eer aan ons om je zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden. We horen graag van je, dus aarzel niet om contact op te nemen.