Leerlingen ondersteunen de levensvatbaarheid van de eigenlijke lessen in een echte Dojo in plaats van service of entertainment te verwachten, zoals het geval zou zijn in een commerciële club of sportschool.

Dojo The Hague is een echte plaats voor Budo en overeenkomstig hanteren we Japanse etiquette voor de omgang. De sfeer is echter natuurlijk, gemoedelijk en zeer acceptabel voor westerlingen. We geven niet veel om hiërarchie, maar gewoon gezond verstand en goede manieren wordt zeer op prijs gesteld.

Binnen onze gemeenschap maken we gezamenlijk van onze Dojo de prachtige plek die het vandaag is. Daarom zetten we liever geen opgeblazen cv met referenties over onszelf online. Echter, wellicht is het geruststellend om te weten dat onze leraren tot aan 6e Dan zijn, zo’n 40 jaar ervaring hebben en volledig gecertificeerd zijn door Japanse meesters.

Vanzelfsprekend vinden we onszelf erg leuk en onze Dojo zelfs geweldig … maar online stelt het allemaal weinig voor. Sommige hoog aangeschreven leraren kunnen erg slecht zijn, terwijl een wat lagere best goed zou kunnen zijn … je kunt een boek niet beoordelen op zijn kaft  (of website). Belangrijk om te weten is dat we geen product verkopen , en we proberen ook niemand te imponeren. We voelen ons geen gym maar een Budo gemeenschap. We vinden het leuk om mensen te ontmoeten die net zo enthousiast zijn over Budo en onze Dojo als wij. Het is onze gemeenschappelijke liefde voor Budo dat ons samenbrengt en dat komt op de eerste plaats.

Daarom is een goede omgeving, goede partners en assistenten net zo belangrijk als een goede leraar. Laten we dus maar eerst kennismaken en kijken of er een wederzijdse klik is om mee te beginnen. Je bent van harte welkom om langs te komen.