aikido

AIKIDO 

   Strijders voor de vrede

Waarom beoefenaars zoveel van Aikido houden, heeft veel te maken met het gebrek aan competitie en het geweldloze karakter ervan. Sommigen houden van Aikido’s vormen van zelfverdediging, maar vechten liever niet in een competitieve omgeving. Anderen hebben last van stress of willen gewoon meer grip op zichzelf en het leven dat ze leiden.

De technieken van Aikido vloeien voort uit de zwaardkunst van de Samoerai. Beoefening ervan is gericht op samenwerking en onderzoek, zonder rivaliteit of concurrentie. We oefenen in een veilige omgeving zonder onderscheid van gewicht, leeftijd of geslacht. Dit heeft als voordeel dat jong en oud op eigen tempo en niveau kunnen blijven oefenen. Zo worden gevaarlijke technieken van eeuwenoude krijgers voor iedereen toegankelijk en maakt die knieblessure of een paar extra kilootjes echt niet zoveel uit.

Maar laten we eerlijk zijn, Aikido is ook geen goocheltruc of wondermiddel. Er is passie en doorzettingsvermogen voor nodig om het goed te leren. Jezelf overstijgen en je eigen demonen overwinnen vergt tijd, inzet, oprechtheid en moed. Het niveau van vooruitgang en toewijding is aan de leerling. Maar met een beetje humor, zelfspot en de juiste mensen om je heen is het een heerlijke kunst om te doen. 

Schema proefles contact

 

reality check