aikido

AIKIDO 

   Strijders voor de vrede

Waarom beoefenaars zoveel van Aikido houden heeft veel te maken met het gebrek aan competitie en het geweldloze karakter ervan. Sommigen genieten van Aikido’s vormen van zelfverdediging maar vechten liever niet in een competitieve omgeving. Anderen hebben wat last van wat stress, angst of willen gewoon meer grip krijgen op zichzelf en hun emoties in het leven.

Over het algemeen is Aikido een veelzijdige krijgskunst. De beoefening van Aikido zelf is gebaseerd op samenwerking en onderzoek, zonder rivaliteit of concurrentie met elkaar. Samen wordt een veilige omgeving gecreëerd zonder categorieën van gewicht, geslacht of leeftijd. Dit maakt het geschikt voor bijna iedereen om te profiteren van technieken die anders gevaarlijk zouden zijn. Een ander groot voordeel is dan ook dat je tot op zeer hoge leeftijd kunt blijven trainen.

Maar laten we eerlijk zijn, Aikido is geen magie dat je zomaar even doet en op alles werkt. Er is eerlijkheid, passie en doorzettingsvermogen voor nodig om een ​​strijder van de vrede te worden. Vechten tegen je eigen demonen kost tijd en moed en zal waarschijnlijk de taaiste tegenstander zijn die je ooit zult ontmoeten. Voor ons juist een reden om het te blijven doen. Met de juiste mensen om je heen is het een heerlijke kunst om te doen.

Schema proefles contact

 

Doe de 'Woo' check